Reseptit


Arkilaatikko 

Gourmetlaatikko

Paistilaatikko

Eri osien valmistus

 1. SISÄFILE - Murein osa kaikista. Paista pannulla kokonaisena tai pihveinä. Sisälämpötila 55c, medium. Voi myös grillata tai savustaa. Sopii tartariin. Pakasta ja leikkaa ohuita siivuja (carpaccio)

 2. ULKOFILE - Sama kuin sisäfile mutta isompi. Paista pannulla kokonaisena tai pihveinä. Sisälämpötila 55c, medium. Voi myös grillata tai savustaa. Sopii tartariin. Pakasta ja leikkaa ohuita siivuja (carpaccio)

 3. PAAHTOPAISTI - Paista tai grillaa. Erityisesti peuran melko pienikokoiset paahtopaistit sopivat vaikka annospaloiksi ja voidaan paistaa sellaisenaan. Anna vetäytyä folion sisällä.  Isompiin  paahtopaisteihin voi ottaa aluksi värin pintaan pannulla ja kypsentää kokonaisena uunissa hitaasti. Perinteinen, kylmänä tarjottu rosevärinen paahtopaisti sisälämpötila n. 50c.

 4. SISÄPAISTI - Paisteista murein. Ei sisällä kalvoja. Ruskista pannussa tai grillaa, kypsennä kokonaisena hitaasti uunissa tai grillissä. Hyvä tartarille (raakana pieninä paloina) ja carpacciolle.

 5. ULKOPAISTI - Ruskista aluksi pannussa tai grillissä, kypsennä hitaasti uunissa kokonaisena. Leikkaa paloiksi ja käytä padoissa. Rosvopaistille sopiva.

 6. KULMAPAISTI - Sopii kypsennettäväksi kuten ulko- ja sisäpaisti. Voi käyttää myös padoissa ja käristyksissä.

 7. LAPAPAISTI - Lapapaistissa on mukana jonkun verran kalvoja, minkä vuoksi se soveltuu hyvin hitaasti kypsennettäväksi kunnes pehmeää, joko kokonaisena tai paloina padassa. Valmista esimerkiksi nyhtöpeuraa. Sopii mainiosti myös käristyslihaksi.

 8. ENTRECOTE - Entrecote on rasvaisempi osa niskasta. Se on herkullinen grillattavaksi tai vaihtoehtoisesti pannulla paistaen. Liha toimii hyvin mediumina, kunhan rasva on päässyt kunnolla pehmentymään niin että se mehevöittää lihan.

 9. OSSO BUCO - Osso Buco on paksuja viipaleita potkasta. Siinä mehevän luuytimen ympärillä herkullista lihaa. Ruskista pannussa, lisää nestettä, yrttejä ja vihanneksia, hauduta pehmeäksi. Supermaukasta! Saa myös juhla-aterian kun tarjoaa vaikkapa tattirisoton kera.

 10. LUULLINEN PATALIHA- Liha tulee niskasta ja siinä on mukana myös luuta. Se on hieman rasvaisempi kuin pataliha ja siitä saa keiteltyä mainiot keitot. Toimii hyvin myös padoissa ja kastikkeissa.

 11. PATALIHA - Pataliha tulee myös lavasta isompina palasina ja sen voi paloitella haluamaansa kokooon. Patalihassa voi olla kalvoja ja jänteitä eli se soveltuu hyvin hitaasti kypsennettäväksi kunnes pehmeää ja mureaa. Herkullinen erilaisissa padoissa ja kastikkeissa.

 12. JAUHELIHA - Riistajauheliha on vähärasvaista ja soveltuu mainiosti niin perinteisiin arkiruokiin kuin eksoottisempiin kokkailuihin. Riistajauheliha on erittäin maukasta ja siitä saa myös herkulliset ruoat juhlapöytään. Jauhelihasta voit valmistaa kastikkeita, lihapullia, pihvejä, laatikoita, kääryleitä, murekkeita, hampurilaisia, tortilloja... Jos kaipaat rasvaisuutta niin smetanaa voi lisätä esim. lihapulliin.

Viinisuositukset

Viiniposti

Viinipostista löydät asiantuntijoiden viinisuosituksia. Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje viinin ja ruoan rakastajille. Viiniposti kokoaa yhteen herkullisen elämän ainesosat eli viinin ja ruoan sekä mielenkiintoiset tarinat näiden takaa. Tilaamalla uutiskirjeen saat joka kuukausi maistuvia viinisuosituksia, herkullisia reseptejä viinisuosituksineen sekä muuta mielenkiintoista tietoa viinistä ja sen vierestä.