Miksi riistanlihaa?


Vapaata riistaa

Riistanlihan syöminen on ekoteko. Kotimainen kestävästi pyydetty riista on ympäristön kannalta oiva vaihtoehto. Riistaeläimet elävät vapaana luonnossa käyskennellen ja syövät metsän antimia. Riistan hiilijalanjälki on todella pieni. Se ei vaadi tuotantolaitoksia eikä tuotettua rehua ravinnokseen eikä antibiootteja jotka kerääntyvät lihaan ja kulkeutuvat luontoon. Riista tulee läheltä metsästä ja kuljetukset ovat myös lyhyitä. Riista ei siis kuormita vesistöämme eikä ilmastoamme.  Kotimaiset hirvieläimet valkohäntäpeura, hirvi, kuusipeura ja metsäkauris kestävät myös nykyisen kokoisen metsästyksen hyvin ja kannat jopa runsastuvat koko ajan.  Suomen WWF on suosittelee ruokaoppaassaan valitsemaan kotimaisia hirvieläimiä, jos haluaa syödä ympäristön kannalta parempaa lihaa. Lue lisää WWF:n lihaoppaasta.

Silloin kun syöt lihaa, valitse kotimaista riistaa

Riistanliha on kohtuudella syötynä terveellinen vaihtoehto kun haluat syödä vähemmän lihaa mutta laadukkaampaa. THL on suosituksissaan kehottanutkin vähentämään lihansyöntiä. Nyt kannattaa panostaa laatuun. Kotimaista luonnonlihaa ilman antibiootteja ja väriaineita, koska niitä ei tarvita. Riistaliha on luonnostaan mureata, maukasta ja tummanpunaista sekä sisältää paljon kivennäis- ja hivenaineita. Riistaliha on ravinteikkaampaa kuin tehotuotettu liha, koska se syö ravinnokseen metsän kasveja kuten yrttejä, varpuja, puuntaimia ja liikkuu vapaana koko elämänsä ajan. Voit maistaa metsän ja puhtauden.

Metsästä lautaselle

Riistan tie sinun lautasellesi on lyhyt. Metsästäjä pyydystää valikoivan metsästyksen periaattein riistaeläimen, jonka hän kuljettaa suoraan meidän omalle Eviran hyväksymälle lihanleikkaamollemme. Lihamestarimme Peter ottaa lihan vastaan ja eläinlääkäri käy tarkastamassa ja leimaamassa jokaisen ruhon. Kaikki lihamme ovat Suomen lainsäädännön mukaan tarkastettuja, kuten myytävän elintarvikkeen kuuluu olla. Lihamestarimme Peter leikkaa ammattitaitoisella käsityöllä ruhon osiin asiakkaan toiveiden mukaan ja vakuumipakkaa lihan. Jauhelihassamme on vaan puhdasta lihaa. Toimitamme lihat Inkoosta kotiovellesi. Todellista lähiruokaa ilman ylimääräisiä kuljetuksia ja jalostusketjuja. Jokainen ruhonosa käytetään sorkasta sarviin. Nahat, korvat ja sorkat menevät käsityöläisille sekä koirien puruluiksi. Luut käytetään liemiin sekä koirille. Sarvet jäävät metsästäjille tai voidaan myydä koristeeksi. Riistaliha säilyy pakkasessa jopa vuoden, koska se on vähärasvaista, joten voit ostaa riistaa ympäri vuoden ja nauttia herkullisesta lihasta milloin haluat.